Rezultati 14. kroga MČL Golgeter
Derbi suvereno dobila Rogaška, prva zmaga Kozjega

Kozjani so na prvi komplet treh točk čakali dolgih 14. krogov, a ga na koncu le dočakali. V domačem srečanju so z minimalnih 1:0 premagali Vojnik in prišli do prve zmage v prvenstvu.

Kozjani so na prvi komplet treh točk čakali dolgih 14. krogov, a ga na koncu le dočakali. V domačem srečanju so z minimalnih 1:0 premagali Vojnik in prišli do prve zmage v prvenstvu. Že v uvodnih krogih tega dela prvenstva so nakazali, da so precej bolj konkurenčni in da bodo prej ali slej nekoga premagali. Vojnik je bil tekmec po meri, kar so nakazovali tudi njihovi zadnji rezultati. Živahno srečanje je v korist domače ekipe v 70. minuti odločil Leskovar.
Mozirjani še naprej vršijo pritisk na Rogaško. Čeprav je bilo pred njimi vse prej kot lahko gostovanje, pa so s tesnih 2:3 premagali Radeče. Ko so po prvem polčasu vodili z 0:2, je vse kazalo na gladko zmago, a sledilo je prav vročih 45 minut nadaljevanja. Gostje so v nadaljevanje vstopili nekoliko ležerno in domači so to izkoristili. Z dvema zadetkoma so prišli do izenačenja in se popolnoma vrnili v igro. A očitno jim je lovljenje rezultata vzelo preveč moči, saj so gostje v 80. minuti povedli in prednost zadetka obdržali do konca srečanja.
Rogaška je v derbiju kroga brez vsakršnih težav premagala Krško s kar 5:2. Gostom se je poznala kratka klop in dejstvo, da niso mogli računati na kakšnega igralca iz prve ekipe. Vsega je bilo konec po prvih 45-ih minutah, ki so jih Slatinčani dobili s 4:0. V nadaljevanju so domači odigrali koliko je pač bilo treba. Gostje so sicer uspeli vzpostaviti ravnotežje, dosegli dva zadetka, a o kakšnem preobratu ni bilo govora. Velika zmaga Rogaške, ki ima sedaj 5 točk prednosti pred Mozirjem in Krškim, ki je padlo na 3. mesto.
Zapisniki 14. kroga MČL Golgeter

[phpleague type=fixture id=428] [phpleague id=14 type=table latest=false style=general]