Črenšovci dodobra zagodli Odrancem

Minulo nedeljo je odranska ekipa odigrala zadnjo v seriji prijateljskih tekem pred nadaljevanjem prvenstva. Na domači zelenici so prekrižali moči s sosedi iz Črenšovcev. Tokrat smo spremljali Odrance "v krču", saj igra domačih ni navdušila, posledica tega je bil poraz proti ambicioznim Črenšovcem.

Minulo nedeljo je odranska ekipa odigrala zadnjo v seriji prijateljskih tekem pred nadaljevanjem prvenstva. Na domači zelenici so prekrižali moči s sosedi iz Črenšovcev. Tokrat smo spremljali Odrance “v krču”, saj igra domačih ni navdušila, posledica tega je bil poraz proti ambicioznim Črenšovcem, ki so ponovno dokazali, da nekatere zmage v pripravah niso naključje. Tokrat so preprosto pokazali več borbenosti in želje po pozitivnem rezultatu.
Prvi zadetek je padel že sredi 3. minute. Akcija je sicer potekala na polovici Črenšovce, kjer je Raduha sicer dobro streljal, toda Ternar mu je strel ubranil in gostje so krenili v protinapad, ki se je končal s prekrškom Bogdana nad Kociprom in to v kazenskem prostoru domačih. Mertik je brez oklevanja pokazal na belo točko, uspešen izvajalec pa je bil Kolarič.
Odranci fantje nikakor niso našli pravega recepta za napadalnejšo igro, ki bi na koncu koncev lahko prinesla tudi kakšen zadetek v mreži gostov. Sosedje Črenšovci so ponovno udarili v 30. minuti. Po podaji iz kota, je gnečo pred vrati Gönca najbolje izkoristil Horvat in žogo drugič poslal za hrbet domačega vratarja. Pri rezultatu 0:2 sta ekipi tudi odšle na odmor.
V drugem delu je domači trener Viher na zelenico kmalu poslal v pripravah precej razpoloženega Vorija, ki je takoj po prihodu v igro tudi zadel za 1:2. Tekla je 54. minuta. To so bile tudi napadalnejše minute domačih, ki so si pripravili še nekaj priložnosti in polpriložnosti. Še najlepšo je sredi drugega dela zapravil Jerebic, ki je odbito žogo z neposredne bližine poslal čez gol.
Kazen je bila “vzgojna”. V 69. minuti je po predložku z desne z glavo na drugi vratnici še enkrat udaril visokorasli Horvat in še drugič na tekmi zadel. Tokrat je premagal Ferenčaka, ki je med odmorom med vratnicama zamenjal Gönca. Odranska ekipa do konca tekme rezultata ni uspela spremeniti, trener Viher pa je minutažo ponudil tudi mladincem in mlajšim igralcem.
Popotnica Odrancev pred nadaljevanjem prvenstva je torej poraz proti Črenšovcem, ki bi znal na nek način veliko pripomoči k motivaciji za nedeljski derbi proti Gradu v 14. krogu 3. SNL-vzhod. Tokrat je pa pač treba priznati, da Odranci niso imeli svoj dan in, da je sosedom iz Črenšovcev preprosto potrebno pošteno seči v roke in jim čestitati ob zmagi.

ODRANCI – ČRENŠOVCI 1 : 3 (0:2)
Vori 54., Kolarič 3./11-m, Horvat 30., 69.

Odranci: Gönc, Jerebic, Mlinarič, Matjašec, Bogdan, Raduha, Žerdin, Žnidarič, Tompa, Graj, Botjak
Igrali so še: Ferenčak, Zver, Kavaš, Balažic, Hozjan, Vegič, Smej, Vori
Trener: Rudi Viher

Črenšovci: Ternar, Törnar, Horvat, Dražnik, Skuhala, Tompa, Virag, Kolarič, Cigut, Bunderla, Kociper
Igrali so še: Raduha, Vuk, Časar, Graj
Trener: Goran Köveš

Dejan Čurić