Brez Dornave v ženski ligi

Dekleta so sicer pričela z vadbo, vendar udeležba ni bila dovolj številčna, kar naj ne bi dajalo garancije za sestavo moštva.

Ženski nogomet je pustil kar dobre sledove, saj sta iz našega področja v 1. slovenski ženski nogometni ligi nastopali dve ekipi, in sicer Ljudski vrt in ŽNK Dornava. Slednje so prvič nastopile v 1. SŽNL v sezoni 2008/2009, do letošnjega leta pa so bile stalnica v tej ligi.
V minuli sezoni, ki je bila najuspešnejša, se je pričakovalo, da bi prihajajoča sezona lahko bila še boljša. Žal pa do tega ne bo prišlo, saj so se v Dornavi odločili, da to tekmovalno sezono ne bodo tekmovali v 1. SŽNL. Razlogov je seveda več. Dekleta so sicer pričela z vadbo, vendar udeležba ni bila dovolj številčna, kar naj ne bi dajalo garancije za sestavo moštva. Tudi to, da je Dornava majhen kraj, pa šolske in službene obveznosti itd., so verjetno največji razlog. Katja Nežmah in Martina Potrč sta si poiskale novo nogometno sredino, in sicer v Mariboru. O tem, da ne bodo tekmovali so sklenili 5. avgusta in o tem še pravočasno obvestili NZS. Bolje tako, kot pa se mučiti med prvenstvom in sestavljati ekipo. S tem pa so se tudi izognili kaznim, ki sledijo med prvenstvom, če se pojavljajo napake.
S tem ne usiha ženski nogomet v Dornavi, saj bodo v klubu delovali selekciji U-12 in U-14 in v prihodnosti lahko znova pričakujemo tudi člansko selekcijo.

Danilo Klajnšek