Bomba Šnajderja odpihnila točke v Ljutomer

Sobotno tekmo v Ljutomeru je pospremilo slabih 250 ljubiteljev tretjeligaškega nogometa z obeh strani Mure. Vsaj tisti, željni kopice zadetkov, so tokrat vsekakor prišli na svoj račun. Tisti, ki pa radi vidijo tudi lepe zadetke, pa so tokrat vsekakor uživali.

Sobotno tekmo v Ljutomeru je pospremilo slabih 250 ljubiteljev tretjeligaškega nogometa z obeh strani Mure. Vsaj tisti, željni kopice zadetkov, so tokrat vsekakor prišli na svoj račun. Tisti, ki pa radi vidijo tudi lepe zadetke, pa so tokrat vsekakor uživali.
Ekipi Ljutomera in Odrancev v tekmi 6. kroga 3.SNL-V z igro sicer nista posebej navdušili. Vseeno pa poleg petih zadetkov ni manjkalo tudi nekaj lepih priložnosti.
Prvih 19 minut tekme je minilo v borbi na sredini terena. Začetno otipavanje je prav v 19. minuti prekinil Bogdan, ki je s 25m udaril proti domačemu golu Kuzme. Dober strel je zletel čez gol, tudi ob pomoči domačega vratarja, ki je žogo rahlo preusmeril nad prečnik. V 22. minuti je Levačič z dolgo žogo zaposlil Žerdina, ki je streljal, Kuzma pa je bil ponovno na mestu.

1:0 Ciglarič 25.
Po podjetnejši igri gostujoče ekipe, pa je v 25. minuti prišel hladen tuš za gostujoče navijače. Šnajder je prodrl po desni strani in poslal predložek pred gol, kjer se je na 1. vratnici najbolje znašel Ciglarič in žogo poslal v krajši kot odranskega gola in domači so se veselili vodstva.

Dve minuti kasneje je poskušal odgovoriti Žerdin. Precej nevaren strel z 20m pa je švignil čez gol Kuzme.

2:0 Podgorelec 42.
Vse do 42. minute je bilo na terenu ponovno dokaj mirno. Prav v tej minuti pa je po prekršku prosti strel z desne izvajal Šnajder. Žogo je poslal pred gol, Jerebic jo je sicer z glavo brez težav odbil, toda le do Podgorelca, ki je s 30 m na prvo udaril po žogi in zadel dolgi kot. Žoga je preletela tudi mladega Raduho v vratih, domači pa so se veselili že drugič.

Tik pred odhodom na odmor, natančneje v 45. minuti, je Žerdin s prostega strela 30m od domačega gola poslal predložek. V gneči se je najbolje znašel Bogdan, toda bil premalo natančen. Strel čez gol je pomenil odhod na odmor pri domačem vodstvu z 2:0.
Odmor je Odrancem očitno dobro del, saj jim je nadaljevanje prineslo veliko več od igre. V 49. minuti je bil ponovno na delu Žerdin. Ponovno prosti strel je krenil v krajši kot Kuzme, slednji pa je z bogatimi prvoligaškimi izkušnjami žogo ponovno odbil. V 53. minuti bi domači lahko zapečatili usodo tekme in še tretjič zadeli. Po akciji po desni strani je Ciglarič poslal predložek pred gol Odrancev, Piberčnik pa se je znašel sam na drugi vratnici, toda z glavo streljal mimo gola.

2:1 Gostan 64.
V 64. minuti je Gostan ponovil vajo Podgorelca iz prvega polčasa in udaril s 30m, pravtako na prvo žogo in na identičen način ugnal Kuzmo, ter znižal zaostanek na 2:1. Golov Podgorelca in Gostana se ne bi sramovala niti ena komercialna televizija za trženje oglasnega prostora, saj sta bila dosežena na res lep način.

2:2 Žerdin 72./11-m
Le osem minut kasneje se je tekma popolnoma obrnila na glavo. Domači so v kazenskem prostoru nepravilno zaustavili Gostana, sodnik Janžekovič pa je brez oklevanja označil na enajstmetrovko, katero je izkoristil Žerdin in izid izenačil na 2:2.

V 87. minuti je imel Gostan po lepi akciji priložnost za zadetek in vodstvo svoje ekipe, strel iz obrata pa mu je Kuzma ubranil. V 89. minuti so domači ostali z igralcem manj na igrišču. Nervoza je naredila svoje, Kristla je sodnik Janžekovič z direktnim rdečim kartonom poslal pod predčasno prho.

3:2 Šnajder 91.
Ko so se akterji tekme že počasi pripravljali na sklepni sodniški žvižg, je odranska ekipa storila prekršek 30m od gola Raduhe. Prosti strel je izvedel Šnajder. Močan strel je obšel živi zid in krenil tudi mimo Raduhe, ki je bil prekratek za obrambo, domači pa so prišli do zmage. V isti minuti je sodnik Janžekovič pokazal še en rdeči karton in to domačemu rezervistu Kristlu, ki sploh ni stopil na igrišče.
Toda to Odrancem ni pomagalo prav nič, saj je ob prihodi na sredino igrišča sodnik Janžekovič označil konec tekme in zmaga je ostala v Ljutomeru.

 

 

Dejan Čurić