Rezultati 24. kroga 3. SNL-vzhod
Bistrica šokirala Nafto

Za presenečenje brez primere je poskrbela Bistrica, ki je na gostovanju s kar 1:5 premagala lendavsko Nafto.

Drava je na gostovanju v Ljutomeru prišla do zmage, za katero pa se je dodobra namučila. Gostje so prvi polčas dobili z 0:1, ko je Furek v 35. minuti uspel spraviti žogo za hrbet domačega vratarja Küzme. Tako kot je v 35. minuti 11-metrovko za goste zastreljal Ljubec, je za domače v 48. minuti enako storil še Buzeti. Kljub zapravljeni 11-metrovki pa so domači v 56. minuti uspeli izenačiti in ta rezultat držati vse do 85. minute, ko je za Ptujčane zmagoviti zadetek dosegel Tomažič-Šeruga.
Na derbiju v Slovenskih Konjicah Odrancem ni uspelo na kolena spraviti prvaka lige. Vsaki od ekip je pripadel po polčas. 1. polčas so dobili domači, ki so povedli z zadetkom Čerenaka, nadaljevanje pa gostje, za katere je zadetek dosegel Žnidarič. Na koncu so z remijem bili zadovoljni v obeh taborih.
Šmarje je doma deklasiralo ekipo Tromejnika in jih premagalo s kar 5:0. Ob polčasu, ki so ga domači dobili z zadetkom Asllanaja, ni bilo slutiti takšnega razpleta. A domači so na krilih, v zadnjih krogih izjemno razpoloženega, strelca prvega zadetka Asllanaja povsem nadigrali goste. Ti enostavno niso našli načina kako bi ga zaustavili, saj je ta v 2. polčasu dosegel še tri zadetke, enega pa je dodal še Deučman.
Za presenečenje brez primere je poskrbela Bistrica, ki je na gostovanju s kar 1:5 premagala lendavsko Nafto. Čeprav so Bistričani prišli brez ene same menjave, pa so dokazali kako se bori za barve svojega kluba. Favorizirani domači so verjetno že pred srečanjem vpisali tri točke, kar jih je na koncu stalo prave blamaže. Že ob polčasu, ki so ga Bistričani dobili z 1:2, je bilo jasno, da Lendavčanom ne bo lahko. Pričakovalo se je, da bodo pritisnila na vrata gostov, a bilo je ravno obratno. Gostje so dosegli še tri zadetke in poskrbeli za prvovrstno presenečenje.
Beltinčani so po porazu proti Malečniku v tokratnem domačem srečanju upravičili vlogo favorita in premagali Šentjur s 3:1. Mož odločitve je bil Tkalec Jernej, ki je za domače dosegel vse tri zadetke in je gostom predstavljal nerešljivo uganko. Šentjurčani niti v enem trenutku niso resneje uspeli ogroziti zmage domače ekipe.
Čarda se je na domačem terenu proti Malečniku uspela izogniti vnovičnemu porazu. Vsaki od ekip je pripadel po polčas. Prvega so dobili gostje z zadetkom Krambergerja in vodstvo držali vse do 83. minute, ko je na končnih 1:1 za domače zadel Pucko.
Pravi triler se je odvil v Gradu, kjer je domača ekipa imela vse do 90. minute vodstvo s 3:1, a tudi to na koncu ni bilo dovolj za zmago. Dovolili so si nerazumljive napake in gostje so najprej v 90. minuti zaostanek zmanjšali na 3:2, v sodnikovem podaljšku pa uspeli izenačiti na 3:3. Vse tri zadetke za Rakičan je dosegel Karas Mihael.
Zapisniki 24. kroga 3. SNL-vzhod

[phpleague type=fixture id=278] [phpleague id=10 type=table latest=false style=general]