Aluminij pričel s pripravami

Tretje mesto in enajst točk manj od vodečega Doba, je manj kot so pričakovali in težko bo nadoknaditi tako visoko prednost Doba.

Nogometaši Aluminija, sicer tretje uvrščeno moštvo v 2. SNL, je s pripravami na drugi del prvenstva pričel včeraj (ponedeljek) ob 16.00 uri na stadionu v Kidričevem. Tretje mesto in enajst točk manj od vodečega Doba, je manj kot so pričakovali in težko bo nadoknaditi tako visoko prednost Doba. Praktično pa bo odločitev padla že 16. marca, ko Kidričani gostujejo v Dobu.
Seveda se bo potrebno dobro pripraviti, saj jih čaka zahtevno delo. Trener Robert Pevnik in njegovi sodelavci bodo v priprave krenili brez Arpada Vaša, Mitje Kovačeviča, Liridona Osmanaja in Sandra Bloudka, ki so odšli iz kluba in se niso ravno dokazali kot okrepitve kluba, ki se želi vrniti v elitni slovenski nogometni razred. Na priprave pa bodo povabljeni mladinci iz svoje nogometne šole, in sicer: Matic Vrbanec, Elvino Podbrežnik, Sašo Gerečnik, Alen Kozar in Gregor Cafuta. Ti mladi fantje bi naj dobili priložnost in se dokazovali. Zaenkrat še ni nič slišati o kakšnih drugih okrepitvah.
Do pričetka prvenstva bodo Kidričani odigrali kar nekaj pripravljalnih tekem. Potrjene naj bi bile tekme:
22.01 ALUMINIJ – RUDAR
25.01 ALUMINIJ – ŽALEC
29.01 ALUMINIJ – ZAVRČ
01.02 DRAVA – ALUMINIJ
08.02 ALUMINIJ – CELJE
11.02 ALUMINIJ – ODRANCI
15.02 WILDON –ALUMINIJ
, za nekaj terminov pa še dogovori potekajo.

Danilo Klajnšek