7. tradicionalni Golgeter turnir zmagovalcev zimskih lig
Loka Okrepčevalnica Gajšek obranila naslov

Za nami je 7. tradicionalni Golgeter turnir zmagovalcev zimskih lig. Prestižni turnir so dobili igralci ekipe Loka Okrepčevalnica Gajšek, ki so na ta način obranili naslov iz minulega finalnega turnirja.

Za nami je 7. tradicionalni Golgeter turnir zmagovalcev zimskih lig. Prestižni turnir so dobili igralci ekipe Loka Okrepčevalnica Gajšek, ki so na ta način obranili naslov iz minulega finalnega turnirja.
Priča smo bili kvalitetnemu futsalu, ki je ponudil z vsem s čimer futsal lahko ponudi, a kar je najpomembnejše brez poškodb. Nekoliko težav nam je predstavljala neudeležba ekipe Lavante cafe, ki so tik pred začetkom turnirja odpovedali svoj prihod. Kljub temu, da so bili na turnir vabljeni kot drugouvrščena ekipa ZL Poljčane, pa so s tem izkazali nespoštovanje do organizatorja in do ostalih udeležencev turnirja, tako da za njih v prihodnje na tem turnirju ni več prostora.
V spodnjih vrsticah si lahko preberete celoten potek turnirja, na katerem je bil za najboljšega igralca izbran Matjaž Vojsk (Loka Okrepčevalnica Gajšek), za najboljšega vratarja pa Marko Gotlin (Argentina).
Ob koncu gre zahvala vsem akterjem, ki so na kakršenkoli način prispevali k izvedbi turnirja in povabilo na ponovno snidenje prihodnje leto.

Postave ekip:

PREVOZNIŠTVO ROŠKER
Nejc Brusar, Boštjan Holcman, Jani Mezgec, Danijel Knuplež, Luka Hauc, Nejc Sivka, Robert Rošker

ARGENTINA
Andrej Prah, Boris Križanec, Alen Neskič, Denis Mraz, Marko Gotlin, Aleš Marovt, Marko Peček, Krivec Uroš,

LOKA OKREPČEVALNICA GAJŠEK
Tomislav Peperko, Primož Gajšek, Aljaž Hrovatič, Matjaž Vojsk, Davorin Hostnik, Gregor Iskrač, Roman Iskarč, Tilen Pungaršek

KMN MAJOLKA
Miha Hrženjak, Matic Kmetec, Alex Trep, Seba Krajnc, Marcel Koren

GEOMETRA
Aljaž Naglič, Sebastjan Leskovar, Denis Gaber, Simon Klokočovnik, Tilen Škrinjar, Nejc Ljubič, Borut Šket

Skupinski del turnirja:
ARGENTINA – LAVANTE CAFE  3 : 0 b.b.
Prvo srečanje so brez boja dobili igralci Argentine, saj je Lavante cafe tik pred začetkom turnirja odpovedal udeležbo.

LOKA OKREPČEVALNICA GAJŠEK – PREVOZNIŠTVO ROŠKER  2 : 0 (1:0)
Vojsk 2x
Loka je že v 1. tekmi pokazala, da želi obraniti lanskoletni naslov. Šentiljčani so se sicer dobro upirali, a je do razlike prišla kvaliteta posameznikov. Z dvema zadetkoma Matjaža Vojska so prišli do prve zmage v skupinskem delu.

KMN MAJOLKA – ARGENTINA  1 : 2 (0:1)
Trep; Križanec, Mraz
1. polčas med Argentino in Majolko je bil precej izenačen, brez pravih priložnosti, vodstvo pa je minuto pred koncem polčasa Argentini priigral Križanec.
V nadaljevanju je Majolka zaigrala precej podjetneje, a to ni prineslo rezultata. Argentina je iz kontre zadela za 2:0, poraz pa je tik pred koncem srečanja ublažil Trep.

LOKA OKREPČEVALNICA GAJŠEK – GEOMETRA 1 : 2 (1:2)
Hrovatič; Naglič, Gaber
Igralci Geometre so odigrali pameten 1. polčas. Dobra obramba je bila osnova za dober napad, v katerem so znali izkoristiti napake Lokine obrambe in dobiti polčas z 1:2.
V nadaljevanju taktični boj, ki pa ni prinesel zadetkov in igralci Geometre so se lahko veselili zmage.

KMN MAJOLKA – LAVANTE CAFE  3 : 0 b.b.

PREVOZNIŠTVO ROŠKER – GEOMETRA  4 : 2 (1:0)
Brusar, Knuplež 2x, Hauc; Klokočovnik, Leskovar
V razburljivem srečanju, ki je neposredno odločalo o napredovanju v polfinale, so igralci Prevozništva Rošker premagali ekipo Geometre in se po boljši gol razliki uvrstili v polfinale. Ob tem so pomagali tudi Loki, ki je tako osvojila 1. mesto v skupini. Geometra je bila očitno preveč samozavestna po zmagi nad Loko, kar jih je v odločilnem srečanju drago stalo.

 

Polfinale:
LOKA OKREPČEVALNICA GAJŠEK – KMN MAJOLKA  5 : 0 (2:0)
Iskrač R., Hostnik 2x, Pungaršek 2x
Loka je bila v 1. polčasu absolutno boljši nasprotnik in tega zasluženo dobila z 2:0. Majolka je v nadaljevanju poskušala, a brez menjave enostavno ni šlo. Loka je še s tremi zadetki potrdila zmago in se uvrstila v finale.

ARGENTINA – PREVOZNIŠTVO ROŠKER   3 : 1 (1:1)
Marolt, Neskič, Mraz; Sivka
1. polčas drugega polfinalnega srečanja se je končal z 1:1. Povedli so Šentiljčani preko Sivke, rezultat polčasa pa je z izjemno potezo postavil Marolt. V nadaljevanju boljša igra Argentina, ki se je z dvema zadetkoma uvrstila v veliki finale.

 

Tekma za 3. mesto
KMN MAJOLKA – PREVOZNIŠTVO ROŠKER  0 : 5 (0:2)
Mezgec 3x, Brusar 2x
Tekmo za 3. mesto so bolje pričeli Šentiljčani, ki so že takoj na začetku zadeli za vodstvo 1:0. Nato je Majolka pritisnila, Šentiljčani pa so iz kontre povišali na rezultat polčasa 2:0. V nadaljevanju je Majolka imela nekaj lepih priložnosti za zmanjšanje zaostanka, a so bili v zaključkih akcij nenatančni oz. premalo zbrani. So pa bili zbrani na drugi strani, ko je Mezgec s svojim drugim zadetkom povišal na 3:0, Brusar na 4:0, na končnih 5:0 pa še enkrat Mezgec.

 

Tekma za 1. mesto
LOKA OKREPČEVALNICA GAJŠEK – ARGENTINA  4 : 2* (1:1, 0:1)
Iskrač R.; Neskič
Marolt – ne
Hrovatič – da
Krivec – da
Iskrač G. – da
Mraz -ne
Začetek finala je pripadel Loki, ki je bila nevarnejša, a to ni prineslo želenega efekta. Nato se je situacija obrnila, iniciativo je prevzela Argentina in minuto pred koncem polčasa povedla z 0:1.
V nadaljevanju jasno pritisk Loke, ki je rezultiral z izenačenjem. Do konca srečanja so oboji želeli priti do gola, ki bi skoraj zagotovo pomenil naslov, a mreži se več nista zatresli, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Tu se je izkazal Lokin vratar Peperko, ki je obranil dva strela in Loka se je lahko veselila.

 * – po 11-metrovkah