17. krog 1. SŽNL
Mrtvi tek se nadaljuje

Odigran je bil 17. krog SŽNL, v katerem so članice ŽNK Teleing Pomurje Beltinci na težkem gostovanju v Radomljah, z rutinirano igro osvojile nove tri točke. Srečanje, ki ga je spremljalo približno 100 gledalcev in je imelo tudi humanitarno noto, se je končalo z rezultatom 2:0 (1:0).

Odigran je bil 17. krog SŽNL, v katerem so članice ŽNK Teleing Pomurje Beltinci na težkem gostovanju v Radomljah, z rutinirano igro osvojile nove tri točke. Srečanje, ki ga je spremljalo približno 100 gledalcev in je imelo tudi humanitarno noto, se je končalo z rezultatom 2:0 (1:0).
V minulih dneh so v Radomljah zbirali sredstva za bivšega igralca in tajnika NK Radomlje Boštjana Pavliča, ki odhaja na visoko specializirano nevrološko operacijo v München. In tudi sredstva, zbrana na tej tekmi, so bila namenjena tej humani gesti.
Prekmurska ekipa je srečanje začela v postavi Sara Nemet, Anja Prša, Jasmina Zelko, Špela Rozmarič, Staša Špur, Manja Rogan, Kolbl Špela, Tjaša Tibaut, Mateja Zver, Monika Conjar in Tanja Vrabel. Na klopi za rezerve so ostale Melani Jelen, Karmen Godina, Kaja Horvat, Tjaša Misja in Andreja Nikl, ki so priložnost za igro dobile v drugem polčasu.
Srečanje, ki je bilo odigrano na igrišču z umetno travo in, ki je sledilo reprezentančni akciji, je bilo za gostujočo ekipo zelo pomembno, saj je bila zmaga nujna. In tudi zato so Prekmurke v srečanje krenile zelo odločno. Kljub temu pa smo v prvih minutah srečanja videli pravo malo ofenzivo domačink, ki so srečanje odigrale okrepljene z reprezentantko Pamelo Begić, ki se je vrnila iz študija v Ameriki.
Ko so domači navijači že upali na presenečenje, je v 13. minuti srečanja, gostujoča izbrana vrsta izvedla bliskovito akcijo. Žogo je v napadu sprejela Tanja Vrabel, streljala iz prve, vendar so domačinke žogo odbile do Monike Conjar, ki je s prekrasnim strelom v nasprotni kot domačih vrat premagala vratarko Sonjo Čevnik. In kot, da bi prejeti zadetek presekal domačinke, so se potegnile v obrambo in se osredotočile na branjenje svojega gola. Kljub bunkerju domačink, so si gostje pripravile kopico priložnosti, vendar pa nikakor niso uspele zadeti domačih vrat.
Podobno sliko smo spremljali tudi v drugem polčasu, igralo se je predvsem na domači polovici, vendar danes gostje niso bile pri strelu. Odločitev o zmagovalkah je padla v 78. minuti, ko je prosti strel, po prekršku nad Špelo Kolbl, odlično izvedla Manja Rogan in Tjaši Tibaut ni bilo težko zadeti z glavo ter postaviti končni rezultat srečanja 2:0.

Po srečanju smo se pogovarjali z Jasmino Zelko, ki nam je povedala: »V današnjo tekmo smo šli kot v vsako do zdaj, z željo po zmagi. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, igrali smo na umetni travi, kar pa nam ne ugaja najbolje, vendar se nismo pustile zmesti. V prvem polčasu bi bil rezultat lahko višji in za zmago ne bi trepetale v nadaljevanju tekme, vendar je bila problem spet tista naša nezbranost pred golom. Radomljanke glede na to, da so igrale na domačem terenu, niso pokazale želje po zadetku, kaj šele zmagi. Dobile smo tri točke, katere smo si želele in sedaj že razmišljamo o naslednji tekmi, ko nam v goste prihaja ŽNK Maribor.«

Prav tako smo za mnenje o današnjem srečanju povprašali tudi strelko prvega našega zadetka Moniko Conjar, ki nam je zaupala: »Kot prvo moram povedati, da je res škoda, da smo morali poleg tako lepega igrišča igrati na umetni travi. Na tej podlagi se je vedno lažje braniti kot napadati in domačinke so to danes opravljale odlično. Vseeno pa je na koncu prišla do izraza naša kvaliteta in po dveh lepih akcijah smo dvakrat zadele in srečanje odločile v svojo korist. Poudariti pa moram tudi, da mi je res zelo všeč, da smo zelo dober team in vse dokler bomo igrale kot ekipa, nas bodo spremljali tudi dobri rezultati.«

Pred Prekmurkami je še zadnji krog rednega dela tekmovanja, po katerem se bodo ekipe razdelile v Ligo za prvaka in Ligo za obstanek. Ob predpostavki, da v nedeljo premagajo Maribor, bodo v Ligo za prvaka krenile s prvega mesta, to pa pomeni, da se bo odločilna tekma za naslov prvaka igrala v Športnem parku Beltinci, 08.06.2014. Toda do takrat, je na sporedu še kar nekaj pomembnih srečanj, ki jih bo potrebno odigrati zavzeto in z vso resnostjo.

ŽNK RADOMLJE – ŽNK TELEING P. BELTINCI 0 : 2 (0:1)
0:1 Conjar Monika 13.
0:2 Tibaut Tjaša 78.