16. krog 3. SNL-vzhod ODPOVEDAN

Zaradi težav s plačilom sodniško-delegatskih stroškov Pomurci med prazniki brez nogometa

Med tretjeligaši vzhodne skupine se je ta teden dogajalo marsikaj. A žal ne na igrišču, ampak za okroglo mizo.
Vseh 14 klubov 3. SNL-vzhod je namreč krovno nogometno organizacijo obvestilo o, po njihovem mnenju, previsokih stroških sodnikov in delegatov na tekmah 3. SNL-vzhod. Ti trenutno znašajo od 710 do 730 eur bruto na tekmo. Opozorili so, da stroške lahko po njihovih zmožnostih plačujejo največ v višini 300 eur na tekmo, kar je po njihovem mnenju še sprejemljiv znesek glede na gospodarsko situacijo v regiji. Predlagali so tudi sestanek z vodilnimi možmi NZS, ampak predstavniki krovne nogometne organizacije se sestanka niso udeležili, temveč po naših informacijah klube obvestili, da so dolžni spoštovati sprejete tekmovalne sklepe po pravilnikih NZS in da je tovrstno enostransko sprejemanje sklepov nesmotrno in brez učinka.
In, če se lahko tako izrazimo, »v znak protesta« klubi v prvih dveh krogih tudi niso plačali sodniško delegatskih nadomestil, kar je privedlo do odgovora krovne sodniške organizacije, ki je v ponedeljek na svoji spletni strani tudi preklicala delegiranje sodnikov in delegatov za tekme 16. kroga omenjene lige.
Sodniška organizacija (ZNSS) bi naj preklic delegiranja pojasnila z dejstvom, da sodnike do nadaljnjega ne bo pošiljala na tekme 3. SNL-vzhod, saj nima nobenega zagotovila, do bodo klubi stroške za omenjena dva kroga plačali, niti da jih bodo plačevali v nadaljnje.
Vsled tega je včeraj v M. Soboti iniciativni odbor klubov 3. SNL-vzhod pripravil tiskovno konferenco, na kateri je predstavil omenjeno problematiko.
MNZ Murska Sobota, ki vodi tekmovanje, pa je prek svoje spletne strani javnost danes obvestila, da so vse tekme 16. kroga 3.SNL-vzhod odpovedane.
Tako bodo Pomurci ta konec tedna namesto na nogometnih zelenicah uživali v sožitju velikonočnih praznikov ali pa prosti termin izkoristili za igranje prijateljskih tekem. Upamo pa, da bodo po praznikih skupaj s sodniško in krovno nogometno organizacijo uspeli sprejeti kompromisno rešitev problema, ki bi zagotovila nemoteno nadaljevanje tekmovanja, seveda v interesu športa oz. nogometa. (uredništvo)