16. krog 3. SNL-sever
Šentjur premagal Maribor s kar 0:3

Šentjur še naprej ostaja najprijetnejše presenečenje spomladanskega dela prvenstva. Po dveh zmagah, jim je tokrat uspel še en velik met. Na gostovanju so namreč premagali liderja prvenstva, Maribor.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Kot smo napovedali so bili Ravenčani domači Dravi izjemno neugoden nasprotnik. Mogoče so Ptujčani srečanje vzeli preveč ležerno, a kaj hitro jim je bilo jasno, da se bodo za pozitiven rezultat morali izjemno potruditi. Še bolj jim je to postalo jasno v 26. minuti, ko je Mlakar Ravenčane popeljal v vodstvo. Ti so s prednostjo zadetka odšli na odmor, a je bila ta izničena že na uvodu v 2. polčas, ko je za izenačenje poskrbel Šalamun. V nadaljevanju so več od igre imeli domači, a to ni prineslo želenega vodstva. V zadnjih 20-ih minutah so Ptujčani imeli tudi igralca več, a gostujoče obrambe niso uspeli prebiti, tako da se je srečanje končalo z delitvijo točk.
Lokalni derbi v Šmarju je pripadel domači ekipi, ki se je tako z identičnim rezultatom uspela revanširati za poraz v jesenskem delu. Po polčasu brez zadetkov, je na začetku drugega domači kapetan Firšt uspešno realiziral 11-metrovko. To minimalno vodstvo so Šmarčani kljub trudu gostov, da bi izenačili, uspeli zadržati do konca in se veseliti zmage.
Lenart je na gostovanju pri Malečniku uspel priti do prvega pozitivnega rezultata v nadaljevanju sezone. Srečanje v Malečniku je bilo odločeno že v 1. polčasu, če smo natančnejši že v prvih 20-ih minutah. Gostje so namreč preko Ploja v 8. in preko Šnofla v 15. prišli do vodstva 0:2. Domači so zaostanek zmanjšali v 17. in kot se je na koncu izkazalo je to bil tudi končni rezultat srečanja. Malečnik je sicer poskušal priti do izenačenja, a so njihovi upi dokončno propadli v 52. minuti, ko je bil izključen Kores. Z igralcem več so Lenartčani uspešno obranili vodstvo in se veselili prvega kompleta treh točk v letu 2015.
Prevaljčani so v večernem terminu pričakovano premagali zadnjeuvrščeno Bistrico. A zagotovo niso pričakovali, da se bodo tako namučili in da jo bodo premagali z le 1:0. Edini zadetek, ki je odločil srečanje, je v 55. minuti dosegel Rahmanovič.
Radeljčani so v Podvincih dokazali, da so iz pravega testa, saj so kljub temu neugodnemu gostovanju in pod pritiskom dveh porazov, uspeli iztržiti prve točke v nadaljevanju prvenstva. V vsakem polčasu so bili namreč boljši za zadetek. V 1. polčasu je za vodstvo zadel Karničnik, za potrditev pa je tik ob zaključku srečanja zadel še Sredenšek.
Šentjur še naprej ostaja najprijetnejše presenečenje spomladanskega dela prvenstva. Po dveh zmagah, jim je tokrat uspel še en velik met. Na gostovanju so namreč premagali liderja prvenstva, Maribor, in jim prizadejali šele drugi poraz v celotnem prvenstvu. Za zmago je v 1. polčasu zadel Kopinšek, v nadaljevanju pa je za prepričljivo zmago 2x zadel Tuhtar. Šentjur se je s trema zaporednima zmagama povzpel na visoko 4. mesto.
Šampion – Koroška Dravograd bosta svoje srečanje 16. kroga odigrala 13. maja.
Zapisniki 16. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php