Rezultati 15. kroga 3. SNL-vzhod
Drava ob remiju Dravinje zmanjšala zaostanek

Ptujčani so ob remiju Dravinje in z zmago nad Odranci zmanjšali zaostanek za Konjičani na 4 točke.

Vodilna Dravinja je v domačem obračunu z lendavsko Nafto bila boljši nasprotnik, si ustvarila več priložnosti, a to ni bilo dovolj, da bi vse tri točke ostale doma. Verjetno bi bil konec drugačnejši, če Konjičani ne bi ob zaključku prvega polčasa ostali brez izključenega Čandra. So pa bili gostje bližje zadetku, a je domači vratar Klevže uspel obraniti 11-metrovko. Na koncu so lahko z remijem bolj zadovoljni gostje.
Še bolj zadovoljni pa so Ptujčani, ki so tako ob remiju Dravinje in z zmago nad Odranci zmanjšali zaostanek za Konjičani na 4 točke. Mož odločitve na srečanju na Ptuju je bil Ljubec Daniel, ki je 2x uspel premagati gostujočega vratarja Gönca. Najprej je to storil v 8., nato pa še v 61. minuti. Gostje so se sicer trudili, a razen častnega zadetka ob zaključku srečanja, ki ga je dosegel Jerebic, jim ni resneje uspelo ogroziti domače zmage.
Malečnik je bil znova blizu poraza. Proti Ljutomeru je že zaostajal z 0:2 in pa z 1:3, a nato z dobro igro uspel priti do izenačenja. Lovili so celo zmago, a je za to na koncu zmanjkalo časa. Gostje so bili po srečanju vidno razočarani, a so očitno prehitro začeli slaviti, kar jih je na koncu stalo vseh treh točk.
Rakičan je v nedeljskem dopoldnevu prišel do svoje druge zmage v spomladanskem delu prvenstva. Tokrat so bili v domačem obračunu pričakovano boljši od Šentjurja. Domačini so stvari postavili na svoje mesto že v 1. polčasu, ko je domači napadalec Karas 2x premagal gostujočega vratarja Zdovca. V 2. polčasu so gostje sicer bili enakovrednejši, a to vseeno ni ogrozilo domače zmage.
Grad je svoje domače srečanje proti Bistrici pričel odlično in že v 6. minuti iz 11-metrovke povedel, a so gostje ekspresno odgovorili in le dve minuti kasneje izenačili. Prvi polčas se je tako končal z izenačenih 1:1, v nadaljevanju pa so zagospodarili domači. S hitro in kombinatorno igro so si pričeli ustvarjati priložnosti, dosegli tri zadetke in stvari postavili na želeno mesto ter zabeležili prvo zmago v nadaljevanju prvenstva.
Šmarčane je v tem krogu čakalo neugodno gostovanje v Beltincih, ki pa so ga pričeli odlično in z zadetkom Čučka v 8. minuti šokirali domačo zasedbo. Beltinčani so rabili kar nekaj časa, da so se pobrali, a kljub temu še pred koncem polčasa uspeli rezultat preobrniti v svojo korist. Najprej je v 35. minuti izenačil Sreš Leon, le 3 minute kasneje pa je domače v vodstvo popeljal Kerec. Beltinci so že v 1. minuti nadaljevanja dokončno zlomili odpor gostov, ko je na 3:1 povišal Smodiš. Gostje se po tem zadetku niso več uspeli pobrati, domačini pa so tudi bili zadovoljni z vodstvom, ki so ga obdržali do konca srečanja.
Prekmurski derbi v Martjancih se je odvil po željah domače ekipe, ki je uspela premagati Tromejnik z 2:1. Domači so svoja dva zadetka dosegli v pičlih dveh minutah, ko je najprej za 1:0 v 36. minuti zadel Gjerek, le minuto kasneje pa je Legenič povišal na 2:0. Gostje iz Kuzme so v nadaljevanju pritisnila na vrata domačih, zaostanek zmanjšali, a za vsaj za remi je na koncu zmanjkalo časa. Čarda je tako prišla do prepotrebnih treh točk v boju za obstanek.
Zapisniki 15. kroga 3. SNL-vzhod

[phpleague type=fixture id=269] [phpleague id=10 type=table latest=false style=general]