14. Sandijev memorial v Vitomarcih
48 ekip in zmaga za Kozel

Gledalci smo lahko bili priča zanimivim športnim predstavam, največ nogometnega znanja pa sta pokazali ekipi KOZEL PIVO in Športni park ROVN iz Železnikov kateri sta se uvrstili v finale

Izjemna udeležba ekip iz celotne Slovenije
V prekrasnem ambientu in žal  kislem vremenu je zbralo rekordno število ekip (48) v različnih kategorijah in lepo število gledalcev .

Prvaki KOZEL PIVO
Gledalci smo lahko bili priča zanimivim športnim predstavam, največ nogometnega znanja pa sta pokazali ekipi KOZEL PIVO in Športni park ROVN iz Železnikov kateri sta se uvrstili v finale. Vse tekme so sodili so priznani malonogometni sodniki Uroš Hozjan , Robert Markež in Janko Pignar. Zmagovalci ekipa KOZEL PIVO je postala bogatejša za 1000 €, drugouvrščeni nogometaši so prejeli 500 €, tretje mesto je pripadlo ekipi Petovia Plin dom iz Ptuja. Četrto mesto in sladkanje v restavraciji Pomaranča  pa domači ekipi Vitomarcev.
Predvsem v polfinalu smo gledali izvrstno predstavo med Ekipama Kozel pivo in Petovio Plindom, merili so se vrhunski mojstri nogometa, na koncu zasluženo slavje ekipe KOZEL PIVO.
V drugem polfinalu presenetljivo domača mlada ekipa Vitomarcev, ki je bila zelo srčna ekipa in simpatični gostje , ki so prispeli iz Gorenjske tudi s skupinico navijačev , ki so bili izjemni.
Napeta tekma na koncu v finale po kazenskih strelih gostje iz Gorenjske, ki so tako dosegli lep uspeh na »premieri » na Štajerskem.
Kozlički so zasluženo osvoji prvo mesto, saj so dejansko v vsakem krogu morali premagati kvalitetno   ekipo kot so: (Torpedo – Ploj Alen in društvo, Pizerija Špajza – Repinc, Stres, Krivec …, Petovio Plindom –  Čeh Aleš, Matjašič Jure…).

Slovenski reprezentant Kloflič MVP turnirja
V najboljšo peterko turnirja so bili izbrani, naj igralec turnirja  Uroš Kroflič  iz zmagovalnega moštva kakor tudi naj strelec Aleš Marolt , najboljši vratar turnirja je postal Gregor Bernik (ŠP Rovn Železniki) ter še Dejan Kocmut (Vitomarci) in Jure Matjašič (Petovia Plindom). Vsi našteti so prejeli lepe pokale in bogate praktične nagrade.

Prijatelji Gostilna29  najboljša med veterani
Med veterani so bili najprepričljivejši igralci ekipe Prijatelji »Gostilna 29«– Lenart pred ekipo ŠD Vitomarci,  med puncami pa simpatične igralke , ki so branile barve ŽNK Cerkvenjak.

KMN Slovenske gorice Voličina pobrale večino
V mladinski konkurenci do 19 let so bili najprepričljivejši igralci ŠD Selce, ki so v finalu ugnali ekipo Vinogradništvo Damiš iz Voličine.  Lovorike v kategorijah U10 in U14 so pristale v rokah igralcev KMN Slovenske gorice iz Voličine.

Domači primat potrdili Drbetinci
V kategoriji med zaselki občine so največ nogometnega znanja pokazali Drbetinci in tretjič zapored osvojili turnir v tej kategoriji. Drugo mesto je pripadlo Novincem, tretja pa Dobravi.
Ob gledanju dobrih nogometnih tekem, obilo zabave (za katero je posebej poskrbel še gost Damjan Murko) in dobro volje je turnir minil kot bi trenil in na koncu lahko zapišemo le sklepno misel za 14. tradicionalni Sandijev memorial , ki je tokrat  potekal pod generalnim pokroviteljstvom podjetja  podjetja Petlja in njihovega odličnega premium piva KOZEL, »veselimo se petnajstega turnirja«, za katerega nam organizator že danes obljublja da bo veličasten in največji od vseh do sedaj.

REZULTATI:

14. Sandijev memorial, Vitomarci 30 in 31.maj 2014  

Dečki do 10 let (4 ekipe) Vitomarci, KMN Slovenske gorice, FC Ptuj-Kenguru in Sveta Trojica
Finale: Slovenske gorice Voličina: Sveta trojica 1:0

Dečki do 14 let (3 ekipe) Budučnost Vitomarci, KMN Slovenske gorice in FC Ptuj-Kenguru.
finale:KMN Slovenske gorice Voličina: Budučnost  Vitomarci 4:1 

Zaselki občine Sv.Andraž (8 ekip) Novinci, Hvaletinci, Drbetinci, Drbetinci 223, Dobrava, Monte Negro, Slavšina, Vitomarci graba …
finale: Drbetinci: Novinci 3:2 

Mladinci U19 (7 ekip) Vitomarci, FC Lucki, Agroremont Sveta Trojica, ŠD Selce mladi, Plinska bomba, Benedikt, Vinogradništvo Damiš Voličina.
finale: ŠD Selce: Vinogradništvo Damiš Voličina 2:2 (5:4 po kazenskih strelih)

Punce (2 ekip) ŽNK Cerkvenjak: KMN Slovenske gorice Voličina
ŽNK Cerkvenjak : KMN Slovenske gorice Voličina 1:0 

Veterani (6 ekip) ŠD Vitomarci, Drbetinci, Dobovec, Prijatelji Gostilna 29, Sv.Ana, Športna zveza Cerkvenjak.
Naj igralec med veterani: Boris Kocuvan – ŠD Vitomarci
Naj Vratar med veterani: Pavič Branko- Prijatelji gostilna 29

Finale:
Prijatelji Gostilna 29: ŠD Vitomarci 2:0 

Postava finalistov:
ŠD Vitomarci: Korez Aleš, Matjašič Robi, Kocuvan Boris, Dolinar Srečko, Ilešič Anton, Hadner Drago, Ilešič Dejan.
Prijatelji Gostilna 29: Pavič Branko, Danilo Kurnik, Boris Šprah, Dejan Kraut, Danilo Pukšič, Aleš Lašič.

Člani (18 ekip) ŠP Rovn Železniki, Avtoprevozništvo Rošker, Kozel pivo, ŠD Lotus, Amoz skaza Torpedo, Kleparske storitve Panikvar, Pizerija Špajza, Mitmau, Petovia Plindom, Rim, Mizarstvo Krajnc, Vitomarci, Športni park Drbetinci, Vragci, ŠD Selce, Vinogradništvo Damiš, Plinska Bomba in Sveta Trojica.

Polfinale:
Vitomarci – Š.Park Rovn Železniki 1:1 (3:4 po kazenski strelih)
Kozel pivo – Petovio Plindom 2 :1

Tekma za tretje mesto:
Vitomarci – Petovio Plindom 2:5

Finale:
Kozel Pivo – Š.Park Rovn Železniki 3:0

Postave Finalistov:
KOZEL PIVO: Ortar Peter, Plahuta Mitja, Glušič Grega,Kroflič Uroš, Marolt Aleš, Rusmir Rade,Kugler Draško.
ŠPORTNI PARK ROVN ŽELEZNIKI: Rok Bester, Aleš Bešter, Marko Routar, Tine Šturm, Anže Česen, Gašper Česen, Gregor Bernik.

Najboljša peterka članskega turnirja:
Naj igralec: Kroflič Uroš – Kozel pivo
Naj vratar : Bernik Grega – Š.Park ROVN Železniki
Naj strelec: Aleš Marolt – Kozel Pivo
V idealni peterki še: Dejan Kocmut – Vitomarci in Jure Matjašič – Petovio Plindom.
Poročilo pripravil:
Darko Rojs