Rezultat 12. kroga 3. SNL-sever
Monsi premagali Dravograjčane, remi v Prevaljah

Prvovrstno presenečenje so pripravili Monsi, ki so v domačem srečanju premagali goste iz Dravograda s 3:2.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

V sobotnem terminu 12. kroga bi moralo biti odigranih 5 tekem, a sta Radlje in Maribor svojo tekmo preložila na kasnejši termin.
Prvovrstno presenečenje so pripravili Monsi, ki so v domačem srečanju premagali goste iz Dravograda s 3:2. Rogatčani so glavnino dela opravili v 1. polčasu, ki so ga dobili s prednostjo dveh zadetkov. V nadaljevanje, ko so v 62. minuti ostali brez izključenega Božka, pa je postalo jasno, da bodo Dravograjčani močno pritisnili na njihova vrata. In res, gostje so potrebovali le slabih 10 minut, da so zaostanek zmanjšali. Ko so krenili na lov za izenačenjem, pa so si dovolili napako in domače vodstvo je Ogrinci povišal na 3:1. Do konca srečanja so Korošci iz 11-metrovke še enkrat zaostanek zmanjšali, a za kaj več je zmanjkalo časa.
Za presenečenje lahko štejemo tudi zmago celjskega Šampiona na gostovanju v Lenartu. Celjani so bili skozi vseh 90 minut boljši nasprotnik, zato so na koncu zasluženo slavili z 1:4. Domači so sicer pri rezultatu 1:2 skušali priti do izenačenja, vse sile usmerili v napad, ob tem pa pozabili na obrambo, kar so gostje znali izkoristiti in z dvema zadetkoma izdatno potrdili svojo zmago.
V derbiju dna lestvice je Šentjur s pol ducata zadetkov premagal Bistrico. Domači so že po prvih 45-ih minutah vodili s 3:0, ko pa so gostje v 50. minuti ostali še brez izključenega Šumaka, se je postavilo vprašanje kako visoka bo zmaga domačih. Ti so do zadnjega sodnikovega žvižga še 3x premagali gostujočega vratarja Trajkovskega in se na koncu veselili svoje 4. zmage v prvenstvu.
Sosedski derbi v Prevaljah se je končal z remijem 1:1, čeprav lahko za tremi točkami veliko bolj žalujejo domači. 550 gledalcev je prvi zadetek videlo v 60. minuti, ko je domače v vodstvo popeljal Küzma. Ti so vodstvo držali vse do sodnikovega podaljška, ko je tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom za 1:1 zadel Vrhnjak in Fužinarju priigral točko.
Nedelja nam je prinesla še preostala dva srečanja 12. kroga. Podvinci so na domačem terenu z minimalnih 1:0 premagali Šmarje. Izenačeno srečanje je v korist domače ekipe odločil Vindiš, ki je v 22. minuti uspel premagati gostujočega vratarja Žnidra. Če so pred srečanjem Šmarčani računali na točkovno izenačitev s Podvinci, jim ti sedaj bežijo za 6 točk.
Drava je po pričakovanju gladko opravila z Malečnikom z visokih 5:0. Že ob polčasu so veliko boljšo igro domači kronali s tremi zadetki, v nadaljevanju pa so dodali še dva.
Zapisniki 12. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php