11. malonogometni turnir – Memorial Srečka Tominca (2019)

Na Selih se je 26.4.2019 odvijal 11. malonogometni turnir – Memorial Srečka Tominca. Sodelovalo je 12 močnih ekip iz širšega ter bližnjega okoliša, zato so gledalci lahko videli kvalitetne in napete obračune. Kljub rahlo neugodni vremenski napovedi je vreme zdržalo in izpeljava turnirja je potekala brez kakršnih koli težav. Dobro vzdušje in napete tekme so privabile ob igrišče tudi veliko številko gledalcev, ki so lahko uživali tudi ob dobri hrani in dobri kapljici.

Iz štirih predtekmovalnih skupin se je v četrtfinalne boje uvrstilo 8 ekip. Četrtfinalni obračuni so bili zelo izenačeni, saj so se kar trije končali po streljanju kazenskih strelov. Kazenski streli in njihova nepredvidljivost sta napredovanja stali eno izmed favoritov turnirja, ekipo Franc Selišek sp. Tudi favorizirana Špajza je bila tik pred izpadom in že zaostajala v seriji kazenskih strelov, a se je za las izvlekla. Kazenski streli so napredovanja stali tudi domačo ekipa ŠD Selan. Med najboljše 4 ekipe so se tako uvrstile ekipe: Montevideo, ŠD AS, Špajza in ŠD Rašla.

V prvi polfinalni tekmi sta si nasproti stali ekipi Špajza in ŠD Rašla. Lanskoletni finalisti ekipa Špajze so unovčili vlogo favoritov in suvereno slavila z rezultatom kar 7:0.

Druga polfinalna tekma pa je potekala med ekipama Montevideo in ŠD AS. Asi so slavili z rezultatom 3:1 in si zagotovili vstopnico za finale.
Sledila je tekma za tretje mesto, ki so jo dobili igralci ŠD Rašla z rezultatom 2:0 in nehvaležno 4. mesto je pripadlo ekipi Montevideo, že drugo leto zapored.

V finalu sta se srečali ekipi Špajza in ŠD AS. Nesporni favoriti so v tem obračunu bili igralci Špajze, ki pa so naleteli na trdoživo ekipo ŠD AS. V rednem delu je bila tekma zelo izenačena in ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, ob koncu tekme pa je izid bil poravnan – 3:3. Sledili so kazenski streli, pri katerih so več zbranosti in športne sreče premogli igrali ŠD AS in postali zmagovalci turnirja.

Polfinale:
ŠPAJZA : ŠD RAŠLA  7 : 0
MONTEVIDEO : ŠD AS   1 : 3

Tekma za 3. mesto:
ŠD RAŠLA : MONTEVIDEO   2 : 0

Finale:
ŠPAJZA : ŠD AS   4 : 5* (3:3)
* – po kazenskih strelih