1. SŽNL
Še ena visoka zmaga igralk ŽNK Teleing P. Beltinci

Beltinska članska vrsta je tokrat ponovno prikazala vrhunsko predstavo in na gostovanju v Jevnici dosegla novo visoko zmago, saj so domačo ekipo premagale z visokih 18:0 (7:0).

Beltinska članska vrsta je tokrat ponovno prikazala vrhunsko predstavo in na gostovanju v Jevnici dosegla novo visoko zmago, saj so domačo ekipo premagale z visokih 18:0 (7:0).
Ker je na tekmi, zaradi službenih obveznosti, manjkala Andreja Nikl, je trener Bojan Jančar na zelenico ŠRC Jevnica poslal Saro Nemet, Karmen Godina, Jasmino Zelko, Špelo Rozmarič, Stašo Špur, Manjo Rogan, Špelo Kolb, Matejo Zver, Tjašo Tibaut, Tanjo Vrabel in Moniko Conjar. Na klopi za rezerve so ostale Melani Jelen, Anja Prša, Kaja Horvat, Mihaela Horvat in Anita Legenič.
Tudi v to tekmo so Prekmurke krenile odločno. Takoj so zagospodarile na igrišču, žoga je lepo tekla od noge do noge. Domača ekipa se je od prve minute naprej postavila v obrambno formacijo, ki je kljub kar nekaj priložnostim gostij zdržala do 14. minute srečanja, ko jih je v vodstvo popeljala Tanja Vrabel. Na nov zadetek maloštevilnim gledalcem, ki se jih je v ŠRC Jevnica zbralo približno 40, ni bilo treba dolgo čakati, saj je v 17. minuti srečanja zadela Monika Conjar in s tem napovedala novo odlično predstavo beltinske ekipe.
V 21. minuti je svoj prvi zadetek na tekmi dosegla Mateja Zver in povišala vodstvo na 3:0. Že v naslednjem napadu, nova odlična akcija, ki jo je rutinirano zaključila Manja Rogan. Napadi gostij so se vrstili en za drugim, tako je v 31. minuti ponovno zadela Mateja Zver, v 35. minuti pa Tanja Vrabel. Končni rezultat prvega polčasa 7:0 je v 43. minuti srečanja postavila vedno boljša Tjaša Tibaut.
V začetku drugega polčasa je v igro namesto Karmen Godina vstopila Anja Prša, gostje pa so nadaljevale z napadalno igro, ki je prvo spremembo rezultata prinesla že v 4. minuti nadaljevanja, ko je svoj šov nadaljevala Monika Conjar, ki je očitno našla pravo strelsko formo. Z dvema zadetkoma, v 53. in 56. minuti srečanja, je Tanja Vrabel povišala na 10:0 in s tem dosegla že 41 zadetek v tem prvenstvu. Na 11:0 je v 61. minuti povišala Monika Conjar. Med strelke se je v 64. minuti srečanja vpisala tudi Staša Špur.
Novo menjavo v gostujoči ekipi smo videli v 66. minuti, ko je v igro namesto, ponovno zanesljive Špele Rozmarič, vstopila Melani Jelen, kar pa razmerja na igrišču ni spremenilo. »Žuto-plave« so igrale vrhunsko in, če bi zadele iz vseh priložnosti, ki so si jih pripravile, bi bil ogrožen rekord na slovenskih igriščih. Kljub temu pa je na 13:0 v 69. minuti srečanja povišala Tjaša Tibaut. Trener Jančar je opravil še tri menjave, v igro so stopile mlade Anita Legenič, Mihaela Horvat in Kaja Horvat, ki so zamenjale Jasmino Zelko, Špelo Kolbl in Tanjo Vrabel. Tudi po prihodu »mladine« na igrišču pa so do konca srečanja prekmurske igralke zadele še petkrat. Tako je v 82. minuti četrtič zadela Monika Conjar, v 84. in 86. pa je 11 metrovki realizirala Mateja Zver. To pa še ni bilo dovolj, tekma se igra do zadnjega sodnikovega žvižga in tako sta do konca srečanja zadeli še Monika Conjar in za 18:0 še enkrat Mateja Zver.
Po koncu srečanja je svoje mnenje podala prva strelka SŽNL Tanja Vrabel, ki je povedala: »Vedele smo, da nas v Jevnici čaka precej težka naloga, zato smo se čez teden dobro pripravile, pa tudi vremenske razmere so bile zelo težke za igranje. V tekmo smo krenile z eno samo željo, da zmagamo! Tekmice so se skozi celotno srečanje branile, vendar jim je to uspevalo le 15 minut, na kar smo dosegle zadetek in naprej je bilo veliko lažje. Imeli smo izjemno razpoloženo Matejo, katera je lepo zaposlovala napadalke in goli so se kar vrstili. Na začetku drugega polčasa smo imele kratkotrajni naliv, vendar nas ni zaustavilo, me smo še naprej napadale in si pripravljale priložnosti ter zadevale, medtem ko so domačinke strmele le k tem, da izbijejo žogo čim dlje od svojih vrat, kajti na tekmi si niso pripravile niti ene priložnosti. Pomembno je tudi dejstvo, da so dobile priložnost vse igralke, ki so potovale zraven in pokazale borbeno, všečno igro. Rezultat 18:0 je povsem zaslužen in prigaran.«

Prav tako smo za mnenje o tekmi povprašali Stašo Špur, ki je povedala: »V Jevnico smo se odpravile z željo po zmagi, zadetkih in igranju lepega nogometa, kar nam je v celoti uspelo. Dale smo ogromno zadetkov iz lepo izpeljanih akcij. Kljub odsotnosti poveljnika naše obrambe, Andreje Nikl, nismo imele problemov pred našimi vrati, saj so naše mlade igralke odlično parirale nasprotnicam iz Jevnice.«