1. SŽNL
Prekmurke so se poigrale s Korošicami

V Športnem parku Beltinci se je tokrat zbralo približno 120 gledalcev, v hladnem in deževnem vremenu pa videlo eno najvišjih zmag domače članske vrste, ki so se dobesedno znesle nad igralkami ŽNK Preša Slovenj Gradec in zmagale s 23:0 (12:0)

V Športnem parku Beltinci se je tokrat zbralo približno 120 gledalcev, v hladnem in deževnem vremenu pa videlo eno najvišjih zmag domače članske vrste, ki so se dobesedno znesle nad igralkami ŽNK Preša Slovenj Gradec in zmagale s 23:0 (12:0). Najvišja zmaga beltinske ekipe je bila sicer dosežena 23.5.2007, ko so premagale ekipo ŽNK Maribor z rezultatom 26:0 (12:0).
Domačinke so današnje srečanje začele v nekoliko spremenjeni postavi, in sicer v postavi Sara Nemet, Karmen Godina, Andreja Nikl, Špela Rozmarič, Špela Kolbl, Staša Špur, Manja Rogan, Mateja Zver, Tjaša Tibaut, Tanja Vrabel in Monika Conjar. Na klopi za rezerve so ostale Anja Prša, Jasmina Zelko, Melani Jelen, Mihaela Horvat, Kaja Horvat in Anita Legenič.
Začetek srečanja ni napovedoval takšnega končnega razpleta. Igralke Slovenj Gradca, okrepljene z Marijano Jevtić in Sanjo Malinić, ki so v zadnje krogu na domačem igrišču presenetile Mariborčanke, so se dobro postavile in uspešno zaustavljale napade vse do 9. minute srečanja. Takrat pa je po levi strani igrišča lepo prodrla Špela Kolb, podala žogo do Mateje Zver, ki je žogo z glavo preusmerila do Tjaše Tibaut. Tjaša je preigrala dve obrambni igralki in rutinirano zadela za 1:0. V 13. minuti srečanja pa nova akcija Mateje Zver, ki je na sredini igrišča odvzela žogo, samostojno prodrla v gostujoči kazenski prostor in bravurozno našla Moniko Conjar, ki je streljala iz prve, ter povišala na 2:0. Nov zadetek v gostujoči mreži so gledalci videli v 16. minuti, ko je po odličnem predložku iz kota z glavo zadela Andreja Nikl. Vajo so ponovile v 21. minuti, ko se je med strelke vpisala Tanja Vrabel, ki je izkoristila novo podajo Manje Rogan iz kota in povišala na 4:0, ter dokončno razblinila vse upe gostij po dobrem rezultatu v Beltincih.
Po tem zadetku se je gostujoča barka dokončno potopila. Domačinke so igrale superiorno in tako smo v 24. minuti videli izredno lep predložek Tanje Vrabel z desne strani igrišča. Žogo, ki je preletela gostujočo vratarko Mirjano Marković, je z glavo zadela Tjaša Tibaut in povišala na 5:0. V 26. minuti srečanja je v gostujoči kazenski prostor prodrla Manja Rogan in lepo zaposlila Tanjo Vrabel, ki ji z bližine ni bilo težko zadeti in na semaforju je bilo že 6:0. Tanja Vrabel je bila ponovno uspešna v 28. minuti, ko ji je lepo asistirala Monika Conjar in v 29. minuti, ko je z glavo za 8:0 zadela po predložku Manje Rogan iz kota. Nov poskus Tanje Vrabel smo videli v 34. minuti, vendar je gostujoča vratarka strel obranila, žogo pa je v gneči pred gostujočimi vrati v gol potisnila Staša Špur in povišala na 9:0. Tudi visoko vodstvo ni uspavalo domačih igralk. Še naprej so napadale in do konca prvega polčasa dosegle še tri zadetke. Dva je prispevala Tanja Vrabel, enega pa Monika Conjar in rezultat na semaforju je v 45. minuti kazal 12:0.
Z gotovostjo lahko zapišemo, da se je tokrat v Športnem parku Beltinci spremljal en najboljših polčasov do sedaj. Domačinke so demonstrirale vrhunsko predstavo, ki jo bo težko ponoviti. Gostujoče igralke, ki so se osredotočile samo na branjenje svojega gola, kar so pa počele sila neuspešno, si v prvem polčasu niso priigrale niti ene same priložnosti.
Na začetku drugega polčasa je domači strokovni štab opravil tudi prvi dve menjavi. Priložnost za igro sta dobili Anja Prša in Zelko Jasmina, ki sta zamenjali Špelo Rozmarič in Karmen Godina. In že prvi napad v drugem polčasu je pomenil povišanje vodstva. Žogo je na desni strani igrišča sprejela Mateja Zver, jo podaljšala do Tjaše Tibaut, ki je zadela iz prve. Gostje so krenile s sredine igrišča in takoj izgubile žogo, ki jo je na levi strani igrišča sprejela Tjaša Tibaut, jo podaljšala do Monike Conjar, ki je rutinirano povišala na 14:0. Sledilo je obdobje srečanja v katerem so domače igralke neuspešno poskušale ogrožati gostujoča vrata. Tako smo videli poizkuse Tanje Vrabel, Staše Špur, Monike Conjar, Manja Rogan pa je zadela celo prečnik gostujočih vrat.
V 58. minuti srečanja je po novem prodoru in prekrasni asistenci Mateje Zver, svoj tretji zadetek dosegla Monika Conjar. V 60. minuti srečanja je po samostojnem prodoru in prekrasnem strelu v daljši vratarkin kot, svoj sedmi zadetek dosegla, tokrat razigrana, Tanja Vrabel. V 60. minuti srečanja je v igro, namesto Špele Kolb, ki je odigrala odlično tekmo, vstopila Melani Jelen. V 63. minuti srečanja je pravo bombo, ki jo je gostujoča vratarka samo nemočno pospremila s pogledom, sprožila Manja Rogan in povišala na 17:0. Manja Rogan se je v 66. minuti med strelke ponovno vpisala z novim prekrasnim zadetkom, ki ga je dosegla po novi asistenci Mateje Zver. Četrto menjavo v domači ekipi smo videli v 72. minuti, ko je danes odlično Manjo Rogan, zamenjala Kaja Horvat. Devetnajsti zadetek na srečanju je v 75. minuti srečanja dosegla slavljenka Monika Conjar, ki je prav na dan tekme praznovala svoj 19. rojstni dan. Monika, ki je prikazala svojo najboljšo predstavo v Športnem parku Beltinci, je v 77. minuti povišala na 20:0. V 80. minuti srečanja je svojo odlično predstavo s pravo bombo v spodnji levi kot gostujočih vrat, kronala Mateja Zver. V 81. minuti je priložnost za dokazovanje dobila tudi Mihaela Horvat, ki je zamenjala Tjašo Tibaut. Domače igralke, ki so to srečanje vzele sila resno, so nadaljevale z napadi. V 84. minuti je tako odlično podajo Andreje Nikl v svoj drugi zadetek spremenila Staša Špur, ki je ponovno zadela v 89. minuti srečanja in postavila končnih 23:0.
Domače igralke so tokrat prikazale eno najboljših predstav v zadnjih letih na domačem igrišču. Delovale so zelo samozavestno, gostjam pa niso ponudile niti ene same priložnosti za zadetek. Vse igralke si za prikazano zaslužijo veliko priznanje in pohvalo za prikazano na izjemno težkem igrišču. Igralke so znova dokazale, da znajo in zmorejo, samo pravi pristop je potreben.
Kot zanimivost pa naj zapišemo še, da je beltinska ekipa najvišjo zmago na dosedanjih prvenstvenih srečanjih dosegla 23.5.2007, ko so na domačem igrišču premagale ekipo ŽNK Maribor z rezultatom 26:0 (10:0), rekordno zmago v SŽNL pa je 10.10.2007 dosegla ekipa ŽNK Krka, ki je v Mariboru premagala domačo ekipo z rezultatom 27:0 (10:0).