1. MNZ Maribor: Veliko kandidatov za prvaka

Pred začetkom drugega dela prvenstva smo se pogovarjali s trenerji prvih štirih ekip na lestvici 1. MNZ Maribor, ki imajo največ možnosti za končno prvo mesto.

Pred začetkom drugega dela prvenstva smo se pogovarjali s trenerji prvih štirih ekip na lestvici 1. MNZ Maribor, ki imajo največ možnosti za končno prvo mesto. Kdo bo na koncu najuspešnejši in se prebil v kvalifikacije za 3. SNL?
Najboljše izhodišče imajo nogometaši ŠD Starše, ki jih vodi Tomislav Grbavac. Ekipo je med zimskim premorom zapustil samo Dejan Pintarič, ki bo kariero nadaljeval v Avstriji. Na drugi strani bodo močnejši za Nejca Bohaka in Tadeja Kaca. Vrača se tudi Matic Milec. Zadnjih 6 mesecev je bil odsoten zaradi študija na Portugalskem: “Priprave smo oddelali po planu, naredili smo kar smo si želeli. Kljub temu, da na prijateljskih tekmah rezultatsko nismo bili najbolj uspešni menim, da smo pripravljeni na drugi del sezone.” Pričakovanja trenerja Starš pred nadaljevanjem prvenstva so predvsem ta, da bodo njegovi varovanci na vsaki tekmi dali svoj maksimum: “Težko je kaj predvidevati, saj je veliko kvalitetnih ekip, prav tako je izenačeno celotno prvenstvo. Potrudili se bomo po svojih najboljših močeh in že komaj čakamo začetek drugega dela.”

Prvi zasledovalci ŠD Starš so nogometaši NK Brunšvika, zaostajajo za samo 2 točki. Pogovarjali smo se s trenerjem ekipe, Danijelom Voglarjem, ki prvo leto sedi na vročem trenerskem stolčku zelenih z Dravskega polja. Ekipo so zapustili trije nogometaši, nastale vrzeli so zapolnili štirje novinci. Voglar pravi, da s pripravljenostjo moštva ni najbolj zadovoljen: “Priprave smo oddelali pod mojimi pričakovanji. Obisk na uvodnih treningih je bil preslab. Na srečo se je ta v zadnjem času izboljšal in upam, da bo pripravljenost ekipe na primerni ravni.”
Strateg Brunšvika ni napovedal boja svojega moštva za naslov prvaka: »Želimo zadržati mesto med vodilnimi ekipami lige. Zadovoljen bom, če bomo prvenstvo zaključili do 4. ali 5. mesta na lestvici.«

V krog moštev, ki lahko realno razmišljajo o naslovu prvaka spadajo tudi NK Dobrovce. Brane Smodič, trener ekipe, je bil odlično razpoložen za pogovor in nam posredoval številne informacije. Ekipo sta zapustila dva pomembna člena. Najboljši strelec prvega dela prvenstva Pipenbaher, okrepil je NK Rače in Bajraktaraj, kariero nadaljuje v ambicioznem tretjeligašu NK Kety emmi Bistrica. Zamenjave so našli v Rošnji Loki od koder so pripeljali kar tri nogometaše. Ekipi se je pridružilo še nekaj mladih fantov, med katerimi izstopa Aleks Tašner, levi bočni igralec. “Igralci so priprave oddelali zelo resno. Bilo je le nekaj izjem, ki zaradi poškodb in šole niso mogli redno trenirati z ekipo, a so delali individualno. Odigrali smo kar 13 pripravljalnih tekem, med drugim tudi s prvoligašem Muro in drugoligašem Dravo. Po večini smo se merili s tretjeligaši, saj imamo željo po povratku v tretjo ligo.”
Jasno nam je dal vedeti, da bo drugi del sezone zahtevnejši za vsa moštva, ki si želijo narediti korak naprej v svoji igri: “Drugi del sezone bo veliko težji kot prvi, saj so se ekipe dobro okrepile. Rezultati bodo vidni pri tistih moštvih, ki so dobro oddelale priprave. Naš moto za vsako tekmo bo: na zmago in brez podcenjevanja nasprotnika.”

Pogovor s trenerjem Korotana Prevalje je bil kratek in jedrnat. Korošci bodo v boj za prvaka štartali s 4-tega mesta, vendar le s 5 točkami zaostanka za vodilnimi Staršami. Niko Podvinski nam je zaupal, da je nekaj igralcev iz kluba odšlo v Avstrijo. Prišli so trije novi, kar pomeni, da imajo na razpolago ožji igralski kader: “Priprave smo opravili dobro, kot smo si želeli in prišli do pripravljenosti kakšno smo imeli v mislih pred začetkom drugega dela.”
Glede spomladanskih pričakovanj je bil povsem jasen. Brez ovinkarjenja je povedal, da si želijo tretjeligaškega nogometa: “Ciljamo na sam vrh prvenstvene lestvice. Kako bo na koncu, bodo pokazali rezultati. Če nam ne uspe priti do prvega mesta, si želimo vsaj med prva tri moštva.”

Štirje klubi, štiri želje. Spomladi bodo ekipe odigrale le 12 tekem, zato veliko prostora za napake ne bo. Kdo bo na koncu iz bitk odšel kot zmagovalec in se uvrstil v kvalifikacije za 3. SNL, pa bo jasno najkasneje po odigranem 26. krogu, na začetku junija. (Nino Lokas)


Najtežji nasprotnik NK Brunšvika v pripravah so bili nogometaši Kety emmi Bistrice, ki želijo osvojiti naslov prvaka v 3. SNL.

ŠD Starše  imajo pred spomladanskim delo sezone najboljše izhodišče.

NK Dobrovce so v sklopu priprav odigrale tudi tekmo s prvoligašem Muro.


Tudi NK Korotan je igral tekme s tretjeligaši, denimo z NK Pohorjem.