Tekmovanje v ligah MNZ Ptuj
Markovci slavili v Zavrču, Središče s petardo odpravilo Grajeno

SUPER LIGA – 1. krog
Boč, Gerečja vas in Markovci pričeli prvenstvo z zmago
Končan je uvodni krog ptujske Super lige, v katerem so za največje presenečenje kroga prav gotovo poskrbeli nogometaši poljčanskega Boča, ki so doma visoko ugnali goste iz Apač. Dobrih sto gledalcev je videlo izjemen prvi polčas varovancev Mateja Hajška, ki so povedli že v 21. minuti, ko je gostujočo mrežo zatresel Armando Košič. Dobrih pet minut pred iztekom polčasa so Poljčančani svojo prednost podvojili z zadetkom Boruta Šketa, še pred iztekom polčasa pa je Alen Javernik Kaizer zadel za prednost treh zadetkov ob polčasu. V drugem polčasu so Poljčančani prednost treh zadetkov zadržali vse do 80. minute, ko so gostje najprej ostali brez vratarja Benjamina Valentana, ki je prejel rdeči karton, gostitelji pa so ob tem izkoristili strel iz bele točke. Končni rezultat je s svojim drugim zadetkom postavil Borut Šket.
V drugi nedeljski tekmi so se nogometaši Gerečje vasi veselili izdatne zmage proti Stojncem. Gerečani so v srečanje vstopili izjemno in na krilih Nina Šeša že v 4. minuti povedli. Že v 11. minuti so Gerečani povišali prednost, ko je domačega vratarja Uroša Gašperiča premagal Damjan Hertiš. Dobrih deset minut zatem so Gerečani še tretjič zatresli mrežo gostiteljev, zadel je Marko Drevenšek. Gostitelji so dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela uspeli znižati zaostanek, potem ko je Alena Frleža premagal Alen Leben, a so gostje kaj hitro ponovno odgovorili. Končni rezultat je v 79. minuti s svojim drugim zadetkom postavil Damijan Hertiš.
Uvodne prvenstvene zmage so se veselili tudi nogometaši Markovcev, ki so gostovali pri Zavrču. Srečanje je na tribune završkega športnega parka privabilo kar 300 gledalcev, ki so videli dinamično predstavo obeh ekip. Ko so že vsi računali, da se bo srečanje končalo z delitvijo točk, pa je v tretji minuti sodnikovega dodatka na sceno stopil Miha Leben in premagal Tiborja Banića za prestižno zmago Markovčanov.
Na Hajdini je približno 100 gledalcev videlo dva povsem različna polčasa. V prvem so prevladovali Hajdinčani, drugi polčas pa je povsem pripadel gostom iz Bukovcev. Hajdinčani so povedli v 35. minuti srečanja, ko je gostujočega vratarja premagal Ino Prelog. Pet minut zatem so gostitelji svojo prednost podvojili, ko je rezultat polčasa postavil Jakob Kolenko. Kot že rečeno je drugi polčas povsem pripadel gostom, ki so najprej v osmi minuti nadaljevanja znižali rezultat po zadetku Gregorja Hebarja. Po dobri uri igre pa so Bukovčani uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel David Zorec. Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil, tako da sta si ekipi razdelili točke.
Tudi na Pragerskem so si gostitelji in gostje iz Cirkulan razdelili točke. Srečanje so bolje pričeli gostje, ki so povedli v 17. minuti, ko je zadel Tomi Štumberger. A prednost gostov ni zdržala dolgo, saj so Pragerčani sedem minut zatem rezultat izenačili, izenačujoči zadetek je dosegel Žan Vindiš. Pragerčani so na krilih izenačujočega zadetka le pet minut zatem rezultat popolnoma obrnili v svojo korist, za vodstvo gostiteljev je poskrbel Jan Breznik. A gostje so še pred iztekom polčasa rezultat izenačili, rezultat polčasa je postavil Blaž Cesar. Tudi v drugi del so boljše vstopili gostje, ki so že v sedmi minuti nadaljevanja ponovno povedli, še drugič na srečanju je v polno meril Blaž Cesar, ki je bil tokrat natančen iz bele točke. A zaostanek Pragerčanov ni zmedel in le slabih deset minut zatem je glavni sodnik srečanja Matic Zelenik še drugič pokazal na belo točko, tokrat za gostitelje, ki jo je v zadetek za končni rezultat realiziral Rok Sagadin. (A.L.)
Zapisniki 1. kroga Super lige

1. MNZ Ptuj – 1. krog
Središče doma pričelo s petardo, Skorba s tremi točkami iz Ormoža
Nogometaši Središča so izjemno odprli prvenstvo in doma visoko premagali Grajeno. Gostitelji so večino dela opravili že v prvem polčasu, ko so kar trikrat zatresli mrežo gostov. Sredi polčasa je za vodstvo poskrbel Miha Sakelšek, v 33. minuti je prednost Središča povišal Filip Štamberger, tik pred iztekom polčasa pa je rezultat polčasa postavil Mitja Cimerman. Tudi drugi polčas je minil v znamenju gostiteljev, ki so na krilih Filipa Štambergerja še dvakrat zatresli mrežo gostov, ter se ob koncu veselili prve zmage v novem prvenstvu.
Visoke zmage so se v gosteh pri Ormožu veselili nogometaši Skorbe. Gostje so povedli v 27. minuti srečanja, ko je za vodstvo poskrbel Kajetan Brodnjak. V končnici prvega polčasa je prednost Skorbe povišal Uroš Krajnc, ki je bil natančen iz bele točke. Tudi drugi del je pripadel gostom, ki so najprej v osmi minuti nadaljevanja še tretjič zatresli ormoško mrežo. V polno je meril Niko Fridl. V 75. minuti so Ormožani uspeli rezultat znižati, ko je iz najstrožje kazni gostujočega vratarja premagal David Janežič. Končni rezultat je dobrih deset minut pred iztekom srečanja, s svojim drugim zadetkom, postavil Kajetan Brodnjak.
Tudi nogometaši Podlehnika so se uvodoma veselili gostujoče zmage pri Tržcu. Gostje so imenitno pričeli srečanje in povedli že v 12. minuti, ko je zadel Primož Močnik. Po dobre pol ure igre so nogometaši Podlehnika prednost povišali, v polno je meril Matej Močnik. V končnici prvega polčasa je gostiteljem uspeli rezultat znižati, ko je Renato Kolar premagal vratarja gostov. A nogometaši Podlehnika so imenitno vstopili tudi v nadaljevanje in že v drugi minuti drugega polčasa ponovno pobegnili na dva zadetka razlike. V polno je meril Danijel Zajšek. Vse dvome o zmagovalcu je s svojim drugim zadetkom v 65. minuti razrešil Primož Močnik. Tržcu kaj več od znižanja rezultat ni uspelo, končni rezultat je v 81. minuti postavil Dejan Skrbinšek.
Majšperk se je doma veselil proti Rogoznici. Gostitelji so povedli že v 8. minuti srečanja, ko je Robert Bratkovič zadel iz najstrožje kazni. Že v 18. minuti so Majšperčani prednost povišali, drugi zadetek pri gostiteljih je dosegel Martin Podrepšek. Gostje so v peti minuti drugega dela rezultat znižali, ko je Rogozničane v igro vrnil Matjaž Pukšič. Gostitelji so dobrih deset minut pred iztekom srečanja ponovno pobegnili na dva zadetka prednosti, končni rezultat je s svojim drugim zadetkom postavil Robert Bratkovič. (A.L.)
Zapisniki 1. kroga Super lige