Tekmovanje v ligah MNZ Ptuj
V Poljčanah minimalna zmaga Cirkulan, v derbi Polskav slavili gostje

SUPER LIGA – 5. krog
Cirkulanam derbi v Poljčanah, Zavrč po preobratu do prve zmage
Osrednji sobotni obračun je bil odigran v Poljčanah, kjer je domači Boč gostil Cirkulane. Prvi polčas se je pred maloštevilnimi gledalci končal brez zadetkov. Gostje so odlično vstopili v drugi del, ko je že v šesti minuti Tomi Štumberger premagal domačega vratarja Bora Stegneta za končno zmago. Za Poljčančane je poraz proti Cirkulanam še drugi zaporedni, medtem ko so Cirkulane še edina neporažena ekipa ptujske Super lige.
Nogometaši Gerečje vasi so doma proti Apačam vknjižili še četrto prvenstveno zmago, s katero so se povzpeli na drugo mesto lestvice. A po prvem polčasu je boljše kazalo gostom, ki so povedli sredi prvega dela, ko je svojega vratarja Alena Frleža premagal Gregor Gasenburger. Vijoličasti so v deseti minuti nadaljevanja uspeli rezultat izenačiti, ko je v polno meril prvi strelec domačih Damjan Hertiš. Zmago in tri točke je vijoličastim tik pred koncem srečanja priigral Marko Drevenšek.
Najzanimivejši nedeljski obračun je bil odigran v Markovcih, kjer so v sosedskem derbiju domači nogometaši gostili Bukovce. Srečanje se je pričelo zelo razgibano in že v deveti minuti so domači ostali brez prvega vratarja Saša Starčiča, ki je moral zaradi poškodbe iz igrišča. Odločilen trenutek srečanja se je zgodil v 36. minuti, ko je Matjaž Medved nepravilno oviral domačega kapetana Adriana Bezjaka, Roman Glažar pa je povsem upravičeno pokazal rdeči karton gostujočemu kapetanu. Številčno prednost so Markovčani izkoristili v 45. minuti, ko je iz težkega položaja zadel Miha Leben. Po dobri uri igre so Markovčani povišali prednost, ko je zadel kapetan Adrian Bezjak. Sledil je odgovor gostov, ko je kljub igralcu manj Gregor Hebar v 67. minuti uspeli izkoristiti zmedo domačih branilcev za znižanje rezultata. Gostje so bili blizu presenečenja le nekaj trenutkov zatem, ko je poskušal Kristijan Pintarić. Markovčani so v končnici pritisnili ter najprej preko rezervista Davida Emeršiča Medveda prednost povišali, v sodnikovem dodatku pa je s svojim drugim zadetkom na srečanju končni rezultat postavil Miha Leben.
Zelo zanimivo je bilo tudi v Zavrču, kjer so gostovali nogometaši Pragerskega. Gostje so povedli v 25. minuti srečanja, ko je nespretno posredoval domači vratar Tibor Banić. Tri minute zatem so Pragerčani povišali vodstvo, ko je Primož Novak izkoristil strel iz bele točke. Zavrčani so se prebudili šele v drugem delu, najprej v deveti minuti nadaljevanja, ko je rezultat znižal Denis Potočnik. Prav Denis Potočnik je v 62. minuti poskrbel za izenačenje. V 77. minuti je glavni sodnik srečanja Niko Mihelič pokazal še drugič na najstrožjo kazen, tokrat v korist Zavrčanov. Strel iz bele točke je v vodstvo gostiteljev spremenil Dario Šincek, za sploh prvo zmago Zavrčanov v Super ligi.
V Stojncih so se treh točk veselili domači nogometaši, ki so gostili Hajdino. Stojnčani so povedli v 14. minuti srečanja, ko je za vodstvo poskrbel Patrik Vidovič. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela so gostitelji svojo prednost povišali, ko je Timoteja Tomića premagal Alen Leben. Gostje so sicer v 80. minuti preko Jana Cesarja rezultat znižali, a za jim je izenačenje zmanjkalo časa. Tako je ostalo pri še tretji prvenstveni zmagi Stojncev. (A.L.)
Zapisniki 5. kroga Super lige

1. MNZ Ptuj – 5. krog
Skorba doma do zmage proti Rogoznici, Središče visoko ugnalo Majšperk
Vodilna Skorba ne popušča, saj je tudi v četrtem poskusu prišla še do četrte zmage. Tokrat so doma ugnali Rogoznico. Prvi polčas ni ponudil zadetkov, v 58. minuti pa so nogometaši Skorbe povedli, ko je gostujočega vratarja Tadeja Cafuto premagal Andrej Horvat. Le osem minut zatem so gostje uspeli rezultat izenačiti, ko je zadel Gorazd Rižnar. Še četrto prvenstveno zmago Skorbi je v 83. minuti zagotovil Kajetan Brodnjak.
V drugi nedeljski tekmi so se visoke zmage v Ormožu veselili gostje iz Gorišnice. Srečanje so sicer boljše pričeli Ormožani, ki so povedli v 18. minuti, ko je v polno meril Goran Miko. Gostje so rezultat poravnali v končnici prvega dela, ko je izenačil Leon Mar. Drugi del je povsem pripadel gostom. Ti so najprej že v četrti minuti drugega dela povedli z zadetkom Roka Muršiča. V 64. minuti je vodstvo Gorišnice povišal Mitja Zagoršek, končni rezultat pa je dobrih deset minut pred koncem z drugim zadetkom postavil Leon Mar.
Središčani so doma prišli do še tretje prvenstvene zmage, tokrat pa so ugnali Majšperk. Središčani so pričeli silovito in že v 3. minuti povedli z zadetkom Filipa Štambergerja. V 16. minuti so domači povišali prednost, ko je zadel Mitja Cimeran. Že v 20. minuti so Središčani še tretjič zatresli mrežo gostov, v polno je meril Timotej Vočanec. Po dobre pol ure igre so gostje uspeli rezultat znižati, ko je v polno meril Elvino Podbrežnika, a so Središčani še pred koncem prvega polčasa ponovno pobegnili na tri zadetke prednosti. Končni rezultat prvega dela je z drugim zadetkom na srečanju postavil Mitja Cimerman. Drugi del ni prinesel toliko zanimivosti, že v deseti minuti nadaljevanja je Miha Sakelšek postavil končni rezultat srečanja.
Kar sedem zadetkov so gledalci videli v Grajeni, kjer domačim ni uspelo ugnati Podlehnika, čeprav jim je po prvem delu kazalo boljše. Že v peti minuti srečanja so povedli gostitelji, za vodstvo je zadel Eldin Zulić. V 17. minuti so nogometaši Grajene z zadetkom Thomasa Pihlerja povišali prednost, a le tri minute zatem so gostje znižali zaostanek po zadetku Žana Plavčaka. V 63. minuti so gostje uspeli rezultat izenačiti, ko je v polno meril Aleksander Vrečar. Le pet minut zatem pa je sledila izključitev domačega igralca Denisa Lozinška, a domačini so kljub igralcu manj v 76. minuti ponovno pobegnili, ko je zadel Davor Fleten. Le minuto zatem so gostje še drugič na srečanju rezultat izenačili, še drugič na srečanju je v polno meril Aleksander Vrečar. Za popoln preobrat je v 86. minuti poskrbel Dejan Žgajner. (A.L.)
Zapisniki 5. kroga 1. MNZ Ptuj

2. MNZ Ptuj – 4. krog
Makole z zmago v Slovenja vasi še edina neporažena ekipa
Nogometaši Makol so z zmago pri Slovenja vasi še edina nepražena ekipa v drugem razredu ptujskega nogometa. Makolčani so vso delo opravili že v prvem delu, ko sta za še četrto prvenstveno zmago zadela David Rojs in Tomaž Peterkovič. V zadnjih dvajsetih minutah so domačini ostali brez Mattea Polaniča in Janija Lenarta, ki sta pordečela.
Prvi poraz v novi sezoni so doživeli nogometaši Spodnje Polskave, ki so doma priznali premoč sosedom iz Zgornje Polskave. V prvem delu je za vodstvo poskrbel Marjan Smogavec, v drugem delu pa je končni rezultat postavil Jan Hartl.
Lovrenc se je v Oplotnici veselil še druge zmage. Za tri točke Lovrenčanov je dvakrat zadel Andrej Pulko, enkrat pa David Širovnik. Častni zadetek za Oplotničane je dosegel Žiga Brusl.
Kar devet zadetkov in zmago domačih so gledalci videli na srečanju med Leskovcem in Hajdošami. V domačem taboru je s tremi zadetki blestel Timotej Krajnc, po enkrat pa sta zadela Gregor Mlakar in Mihec Mlakar. Pri gostih sta dvakrat zadela Aleš Sredinšek in Tine Glodež. (A.L.)
Zapisniki 4. kroga 2. MNZ Ptuj