Rezultati 5. kroga lige malega nogometa za pokal občine Videm

ČLANI – rezultati 5. kroga
KMN MAJOLKA – ČLANI : ŠD ZG. PRISTAVA   5 : 5 (1:0)
Sam končni rezultat in število zadetkov pove, da sta ekipi hoteli igro, ni bilo pretiranega taktiziranja. Res užitek je bilo spremljati tekmo, saj je bil tempo zelo visok, priložnosti so si sledile kot po tekočem traku na eni in drugi strani. Žal pa smo ob dobrem posredovanju obeh vratarjev v prvem polčasu videli samo eden zadetek in to v 14. minuti skoraj iz polovice igrišča po lepo odmerjenem diagonalnem strelu v daljši vratarjev kot. Sledi mini preobrat igralcev iz Zg. Pristave, ki v času od 17. do 20. minute s tremi zadetki preidejo v lepo prednost. Majolka z vratarjem v polju uspe znižati na 2:3 že v naslednji minuti. Takšna igra pa je lahko tudi riziko, saj so ob dveh izgubljenih žogah v polju dobili dva zadetka na prazna vrata. Kdo bi si mislil, da jim bo v zadnjih petih minutah vseeno uspelo s fanatično borbo in tudi malo sreče rezultat izenačiti. Če potegnem črto čez celotno tekmo, je delitev točk še najbolj pravična.

ŠD POBREŽJE – ČLANI : ŠD BELAVŠEK   3 : 7 (0:4)
Pobrežani niso uspeli nikakor zaustaviti razigranih igralcev ŠD Belavšek, ki so jih kaznovali za vsako še najmanjšo napako, zato ni presenečenje kar visok končni rezultat.

ŠD SELAN : ŠD AS   8 : 6 (3:3)
Srečali sta se še do tega kroga edini neporaženi ekipi. Še bolj zanimivo pa je to, da obe gojita odprt in napadalen nogomet. Potem ne čudi, da je padlo kar 14 zadetkov. AS-i so v 7. minuti vodili že s 3:0, ampak Selani se niso predali in so do polčasa izenačili na 3:3. Neodločen rezultat polčasa je nakazal, da bodo v nadaljevanju odločale malenkosti.
To kar je AS-om uspelo v začetku prvega, je Selanom v začetku drugega polčasa, saj s tremi zadetki preidejo v lepo prednost 6:3 v 19. minuti. AS-i že v naslednji minuti znižajo na 4:6. Podobna igra se nadaljuje do konca, ko vidimo še po dva zadetka na vsaki strani.

ŠD LANCOVA VAS – ČLANI : NK TRŽEC – R21   4 : 2 (1:1)
Igralcem iz Tržca je v drugem polčasu zmanjkalo energije, da bi lahko presenetili sosede iz Lancove vasi.

ŠD BELAVŠEK : ŠD AS   3 : 8 (3:3)
Poraz proti Selanom in samo 40 minut počitka, je pustilo posledice pri AS-ih, saj v prvem polčasu niso uspeli razviti svoje igre. Po kratkem odmoru in pogovoru so le začeli s kreativno in učinkovito igro v drugem polčasu, ki ji igralci iz Belavška, tudi vidno utrujeni, niso mogli več slediti.

 

VETERANI – rezultati 5. kroga
NK TRŽEC VETERANI : PIZZERIA ANDIAMO – VETERANI   2 : 15 (1:6)
Igralci Pizzerie Andiamo so opravili le lažjo trening tekmo.

ŠD SELAN – GOSTILNA KOZEL : KMN MAJOLKA – VETERANI   3 : 1 (0:0)
Živčna tekma na obeh straneh, zato ne čudi, da je bilo na parketu več napak kot bi pričakoval od tehnično dobro podkovanih igralcev. Čakal se je samo zadetek, da popustijo »zavore«. Prvi zadetek na tekmi je padel komaj v 16. minuti, ko povedejo domačini. Selani se ne dajo in izenačijo že v 18. minuti. Še več, v 26. minuti povedejo z 2:1. Prejeti zadetek je za domačine pomenil, da morajo na vse ali nič. Začnejo z aktivnim vratarjem v polju, kar pa ni obrodilo sadov, saj so namesto doseženega zadetka sami dobili še enega v zadnji minuti.

BAR VIDEM – VETERANI : ŠD POBREŽJE – VETERANI   2 : 3 (1:2)
Pobrežani so se maščevali domačinom za dva poraza v lanski sezoni. Da je zmaga še slajša, so si s tem zagotovili mesto v končnici tekmovanja, saj so premagali direktnega konkurenta. Tekma je bila živa, s polno teka. Povedejo domačini že v 3. minuti po lepo izvedenem outu v bližini nasprotnikovega gola. Že v naslednji minuti izenačenje Pobrežanov iz protinapada. Slednjim v 10. minuti še uspe povesti z 2:1, kar je bil rezultat polčasa. Po izenačenju domačinov v 19. minuti je marsikdo pričakoval, da bodo sedaj zlomili Pobrežane. Pri slednjih nato breme prevzamejo starejši, izkušenejši igralci, ki so s pametnim zadrževanjem žoge prisilili nasprotnika v nespametne prekrške. Tako imajo v 26. minuti Pobrežani akumulirani strel z razdalje 10 m – žal žoga zleti preko gola. Bar Videm pritisne na nasprotnika, njihov vratar je več v polju kot na golu, kar ob izgubljeni žogi izkoristijo Pobrežani in v 28. minuti pošljejo žogo v prazna vrata nasprotnika in do konca uspejo obraniti nedotaknjena svoja.

ŠD LANCOVA VAS – VETERANI : prosto

 

Darko LAH